Сликата

СОВИД-19
Тест за брзо откривање на антиген

Едноставен и брз тест за COVID-19 кој може да открие присуство на антигенот SARS-CoV-2 во рок од 15 минути.

  • COVISTIX™ е одобрен според одобрението за употреба за итни случаи (EUA) во Мексико од COFEPRIS1 а во Бразил од ANVISA2 и расчистени за комерцијализација.
  • Соренто доби CE ознака и овластување за маркетинг од FAMHP3 да го пласира COVISTIX на пазарот во Европската економска област.
  • Сè уште не е достапно во САД

1. Comisión Federal para la Protección contra Riesgos Sanitarios (COFEPRIS) е регулаторниот орган одговорен за регистрација на медицински уреди и овластување за маркетинг во Мексико.

2. Agência Nacional de Vigilância Sanitária (ANVISA) е регулаторниот орган одговорен за регистрација на медицински помагала и овластување за ставање во промет во Бразил.

3. Федерална агенција за лекови и здравствени производи (FAMHP) – РЕФ: CE-COV-ST01S & CE-COV-ST01; Регистарски број BE/CA01/1-17633-00001-IVD; Овластен претставник Qarad EC-REP BV, Белгија; 13 јули 2021 година.

Сликата
Сликата
Сликата

COVISTIX™

COVISTIX™ е еден од најчувствителните и најспецифичните тестови на пазарот. Извршено во рацете на вашите најдоверливи здравствени работници, се обезбедува практично тестирање со безбедни и точни резултати. Овој имуноесеј тест за латерален проток е дизајниран да го користат симптоматски и асимптоматски пациенти за да им помогне да ги насочат при тестирањето за да ги информираат одлуките за спречување на инфекција со COVID-19 и ширење во заедницата.

Вируси

добие
COVISTIX™